Przyciemnione światło, delikatna muzyka, blask świec… to sceneria na walentynkowy wieczór, który należeć będzie tylko do was!  A może w tym roku zacznijcie świętować jeszcze przed kolacją? Zamiast cichej, romantycznej muzyku włączcie energetyzującą! Z salonu czy sypialni przenieście się do kuchni i wspólnie przygotujcie walentynkową kolację z pobudzających zmyły afrodyzjaków, bo przecież jednym z najlepszych afrodyzjaków jest radość wspólnego tworzenia!

Przygotowaliśmy dla Was kilka pomysłów na kolację walentynkową i poprzetykaliśmy książkami, które podsycą Wasz apetyt na dobrą zabawę.

Ponieważ Cię kocham
Autor: Guillaume Musso

 

Jakoś to będzie
Szczęście po polsku

Autorzy: Daniel Lis, Beata Chomątowska

 

Ministerstwo niezrównanego szczęścia
Autor: Arundhati Roy

 

Przede wszystkim ubierzcie się odpowiednio – żadne szpilki i małe czarne, żadne w kant spodnie czy koszule od najlepszych projektantów. Ubierzcie się tak, byście czuli się i pięknie i swobodnie, i by nie było wam żal, gdy pobrudzicie te śliczne ubrania, bo może się tak zdarzyć..

Na start soczyste granaty (zwiększają libido i poprawiają sprawność seksualną)! Ciemnoczerwony słodki sok ściekający między palcami, wyrazisty smak czerwonych ziarenek i schłodzonego białego wina lub szampana – to na przystawkę.

A w międzyczasie zabierzcie się za danie główne. Umówmy się, zupę sobie darujcie. Wspólne gotowanie to frajda, ale nie chcecie przecież całej nocy spędzić w kuchni.

Alkohole w Polsce i na świecie
Przewodnik barmana
Autor: Łukasz Zarzecki

 

Męskie sprawy.
Życie, seks i cała reszta
Autor: Agata Jankowska

Sztuka kochania
Autor: Michalina Wisłocka

A więc coś szybkiego, lekkiego i pysznego. Jeśli oboje lubicie owoce morza to fantastycznie, to silny afrodyzjak (między innymi z uwagi na sporą zawartość witaminy E oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych). Efektowne danie w sam raz na lekką walentynkową kolację to krewetki w orzeźwiającym melonie. Krewetki i melon uznawane są za afrodyzjaki, a przy tym są pyszne!

Składniki:

Krewetki tygrysie (ile uznacie)
Spory melon (żółty, zielony – jaki bardziej lubicie)
Świeża pietruszka (spory pęczek)
Kilka ząbków czosnku
Sól, pieprz (dla smaku)
Papryczka chilli (opcjonalnie)
Oliwa z oliwek
Sok z cytryny
Pół szklanki białego wytrawnego wina

Sos:
Majonez
Curry

Krewetki płuczemy przez moment pod zimną wodą (jeśli mrożono, to do chwili, aż się rozmrożą), następnie skraplamy je cytryną.  Na głębokiej patelni podsmażamy pokrojony lub zmiażdżony czosnek, dorzucamy posiekana pietruszkę, opcjonalnie drobno posiekaną papryczkę chilli. Doprawiamy pieprzem i sobą. Dorzucamy krewetki. Po chwili dorzucamy na patelnie plasterki cytryny (2-3) oraz nieco soku z cytryny i pól szklanki białego wytrawnego wina. Smażymy wszystko około 10 minut, aż do chwili, gdy krewetki będą miękkie.

W międzyczasie melona przekrajamy na pół, wydrążamy za pomocą łyżeczki do lodów i wykładamy do miseczki. Wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy prosty sos. Majonez łączymy z curry i gotowe!

Gdy krewetki będą już gotowe wkładamy do połówek melona potrawę i dorzucamy kulki melona. Podajemy!

Dziki seks
Niesamowite, zaskakujące i absolutnie porażające fakty
z życia intymnego zwierząt
Autor: Carin Bondar

 

Michalina Wisłocka
Sztuka kochania gorszycielki
Autor: Violetta Ozminkowski

Oczywiście, możecie jeść rękami…

Po takiej kolacji już tylko miękkie poduchy, szampan, truskawki… No, może jeszcze kawa! Przecież do rana daleko! Najlepsza będzie z odrobiną amaretto, kardamonem i miodem. Doda energii i oczaruje aromatem.

 




ZOSTAW ODPOWIEDŹ